Åtte fylker krever sluttdato for intercity

De åtte fylkene på Østlandet krever at regjeringen binder seg til en sluttdato for hele intercityutbyggingen, ikke bare første fase.

Foto: Scanpix
Politikk

Lekkasjen fra Nasjonal transportplan, som først legges fram over påske, utløste en bølge av reaksjoner fra partier, kommuner og andre berørte tirsdag. Så godt som alle ville ha mer forpliktende utsagn fra regjeringen enn at den har som «ambisjon» å fullføre dobbeltspor i det ytre triangelet innen 2030.Dette er togforbindelsen som knytter Oslo sammen med Halden, Lillehammer og Skien.De åtte fylkeskommunene er fornøyd med at det indre triangelet, Fredrikstad-Hamar-Tønsberg, skal stå klart i 2023, men krever altså en like sterk forpliktelse til å forlenge dobbeltsporet i de tre retningene ut av Oslo. (©NTB)

Nyheter
Politikk