Bondelaget stoler på at Vedum gjør jobben

Norges Bondelag stoler på at landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) klarer å snakke til seg ekstra statlige millioner når tautrekkingen om statsbudsjettet for 2014 begynner mandag.

Trygve S. Vedum taler. Foto: Ned Alley / Scanpix.
Politikk

Regjeringen samles sin vane tro på Thorbjørnrud hotell på Jevnaker for å ha en første samlet gjennomgang av hvordan de drøyt 1.000 milliardene i statsbudsjettet skal brukes til neste år.Vedum tok over etter Lars Peder Brekk 18. juni i fjor og er nykommer sammen med SVs Inga Marte Thorkildsen og Heikki Eidsvoll Holmås. Bondelagsleder Nils T. Bjørke har inntrykk av at Vedum har satt seg godt inn i sakene og at han vil være en god talsmann for bøndenes sak.- Men det er viljen til en samlet regjering det kommer an på. Nå møtes de rødgrønne på åttende året og må vise at de mener alvor. Pene ord og løfter er hyggelig nok, men det er handling som gjelder. Nå må vi komme i gang med å innfri landbruksmeldingen som Stortinget har vedtatt, sier Bjørke til NTB.Han viser til at overføringene til landbruket står for 1,3 prosent av statsbudsjettet, og mener at noen tideler opp ikke vil sprenge rammene. Dessuten mener han det er tid for litt imøtekommelse og raushet etter at jordbruksoppgjøret i fjor gikk i vranglås og endte med diktat fra staten.Bjørke håper at de to som har det avgjørende ord, statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Sigbjørn Johnsen, har dette i minnet når de benker seg rundt forhandlingsbordet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv