Danmark skal kjøpe nye jagerfly

Den danske regjeringen er rede til å bruke et tosifret milliardbeløp på nye kampfly, ifølge forsvarsminister Nick Hækkerup.

F-35. (AP Photo/U.S. Air Force, Staff Sgt. Joely Santiago).
Politikk

Danskene innstilte prosessen med å skaffe nye kampfly under den økonomiske krisen i 2010. Men torsdag bekreftet Hækkerup at letingen er i gang igjen.- F-16 kan vi holde i luften til 2020, og kanskje til 2024. Så er det klart for flymuseum og historien, sa han under det nordiske forsvarsministermøtet i Helsingfors.De aktuelle nye flyene er svenske Saab Gripen, Boeings F18 Super Hornet og Lockheed Martins F-35 - også kjent som Joint Strike Fighter (JSF).Norge har allerede besluttet å kjøpe F-35. Også danske selskaper har vært med på å utvikle dette flyet. (©NTB)

Nyheter
Politikk