Danmarks arbeidsminister skjulte tall

Danmarks sosialdemokratiske arbeidsminister skjulte i over en måned tall for hvor mange som ville miste dagpengene når en ny ordning ble innført.

Danmark - Foto: Scanpix
Politikk

Arbeidsminister Mette Frederiksen og hennes departement fikk allerede 5. desember i fjor tallene for hvor mange som ville falle ut av ordningen. Men først 10. januar ble tallene offentliggjort, framgår det av dokumenter som tabloidavisen Ekstra Bladet har fått innsyn i.Tallene viste at dobbelt så mange som tidligere antatt ville miste dagpengene. Tidligere ble det anslått at det dreide seg om 7.000-12.000. Nå viste tallene 17.000-23.000.Opposisjonspartiene reagerer kraftig på at de ikke er blitt informert umiddelbart, men ministeren avviser kritikken.- Ingen er blitt ført bak lyset. Jeg har selvfølgelig ikke feilinformert Folketinget, sier ministeren til nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv