Danskene skylder stadig mer penger

Danskene sliter med å betale regningene sine. Gjelden til skattefuten, kommunene, politiet og andre offentlige myndigheter vokser dramatisk, skriver Politiken.

Danmark - Foto: Scanpix
Politikk

I perioden mars 2011 til desember 2012 vokste danskenes gjeld til offentlige myndigheter fra 23,7 milliarder danske kroner til 32,3 milliarder.Den danske skatteetaten Skat erkjenner at det ha vært en dramatisk utvikling.- Vi står midt i en økonomisk krise og det er masse konkurser. Og derfor er det svært vanskelig å inndrive gjeld fra både borgere og selskaper, sier inndrivelsesdirektør Jens Sørensen.Men utviklingen er så voldsom at den ikke alene kan forklares med den økonomiske krisen de siste årene, sier skatteadvokat Eduardo Vistisen, til Politiken.- Det virker som dette ikke fungerer. Dette skjer selv om Skat har fått nye og bedre verktøy til å inndrive gjelden, sier Vistisen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv