Dette skjer i dag

Konsumpriser i USA og eurosonen, norsk handelsbalanse og Storebrands investordag i London topper dagens finansagenda.

Fra gulvet på NYSE. AP Photo/Henny Ray Abrams.
Politikk

Makro, utenlandsØMU (11:00): Kjerneinflasjon, februarUSA (13:30): KPI, februarUSA (14:15): Vareproduksjon, februarMakro, Norge (SSB) Utenrikshandel med varer, februar 2013, foreløpige tallUtenlandsgjeld, 4. kvartal 2012Kostnadsindeks for lastebiltransport, februar 2013Kommuneregnskap, 2012, foreløpige tallFylkeskommuneregnskap, 2012, foreløpige tallKOSTRA - KOmmune-STat-RApportering, 2012, foreløpige tallSysselsette i kommunal sektor, 2012, foreløpige tallSSB legger som vanlig frem sine tall klokken 10:00.Av børsrelaterte aktiviteter merker vi oss at Storebrand avholder investor- og analytikerdag i London. Presentasjoner holdt av medlemmer av Storebrands konsernledelse vil fokusere på hvordan selskapet jobber for å styrke virksomheten og markedsposisjon i en periode med endringer i rammebetingelsene.Vi nevner også at Imarex ASA legger frem årsresultat for 2012, mens SpareBank 1 Ringerike Hadeland avholder forstanderskapsmøte 2013.På Wall Street legger 12 selskaper frem tall. Oversikten her.Innenriks (utvalgte hendelser)Lillestrøm: SV skal på sitt landsmøte vedta et nytt arbeidsprogram for den neste fireårsperioden 2013-2017.Oslo: Statsministeren, fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren og kommunal- og regionalministeren møter sentrale organisasjoner og aktører til samråd om forenklingstiltak som kan gjøre folk sitt møte med det offentlige enklere.Oslo: Regjeringen presenterer stortingsmeldingen om videre oppfølging av Kunnskapsløftet: «På rett vei», om kvalitet og mangfold i fellesskolen.Oslo: Pressefotografenes Klubb deler ut prisene for Årets Bilde 2012, samt Snill Gutt/Pike.Gardermoen: Det er ett år siden Herculesulykken på Kebnekaise hvor fem offiserer mistet livet. Det vil være en markering i forbindelse med ettårsdagen for ulykken på Gardermoen flystasjon med pårørende, familiemedlemmer, kollegaer, venner og øvrige inviterte.Oslo: I løpet av de nærmeste ukene skal næringsminister Trond Giske på norgesturné for å få råd og innspill til den kommende næringsmeldingen.Oslo: Klima- og forurensningsdirektoratet avholder frokostseminar om utslipp av klimagasser.Oslo: Ordfører Fabian Stang avduker de nye OL-ringene i Holmenkollen kl. 11:00.Tønsberg: Frie medier-konferansen. Journalistisk arbeid i de arabiske land blir et sentralt tema.Budapest: Toppledere fra kraftsektoren og politikere samles i Budapest under tittelen "Fornybarnæringen - i forkant av utviklingen".Oslo: Veikonferansen: Sikker og møtefri vei. Den landsdekkende foreningen Nei til Frontkollisjoner er arrangør. Høyre-leder Erna Solberg deltar.Trondheim: Nasjonal barnehagekonferanse.Verdens dag mot selfangst.Oslo: Oslo internasjonale teaterfestival. Black Box Teater er arrangør. Varer til 22. mars.Kilder: TDN Finans, NTB, Oslo Børs, SSB, CNBC

Nyheter
Næringsliv