Egypt vil ikke ha nødlån fra IMF

Egypts regjering avviser at landet trenger et nødlån fra Det internasjonale pengefondet (IMF) for å komme gjennom en akutt økonomisk krise.

IMF-sjef Christine Lagarde - Foto: AP
Politikk

Bare omfattende strukturelle tiltak som del av en omforent pakkeløsning med IMF kan gjøre noe med landets økende budsjettunderskudd, mener Egypts planleggingsminister Ashraf al-Araby.Egypt ønsker å gjenoppta samtalene med IMF om en omfattende hjelpepakke på totalt 4,8 milliarder dollar, eller vel 27 milliarder kroner. Disse forhandlingene ble lagt på is i desember.Men IMF har ikke svart offentlig på henvendelsen, og analytikere mener fondet virker lite lystent på å fremforhandle en totalpakke mens det råder politisk kaos i Egypt.Al-Araby sier likevel det bare er en pakkeløsning som er aktuelt, og at Egypt ikke trenger noe nødlån for å komme seg gjennom den akutte økonomiske krisen.Mens president Mohamed Mursi sliter med å få kontroll over de voldelige demonstrasjonene i landet, kommer det stadig flere dårlige økonomiske nyheter. Søndag viste ferske tall at inflasjonen øker kraftig, noe som rammer landets fattigste hardest og kan utløse nye demonstrasjoner.Små og mellomstore bedrifter sliter dessuten tungt som følge av at Egypts valutareserver bare er om lag en tredel så store som før revolusjonen i 2011. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv