En ny IKEA-etablering avgjøres mandag

Fylkesutvalget i Akershus skal mandag ettermiddag avgjøre fremtiden for en eventuell IKEA-etablering på Delijordet i Vestby.

Fra Ikea på Furuset i Oslo. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Politikk

I sakspapirene til møtet heter det at det er uheldig at forslaget om et IKEA-varehus på Delijordet fremmes i sluttfasen av en omfattende kommunedelplanprosess og i etterkant av en krevende mekling.- Kommunedelplanen for Vestby nord bør begrenses til det som det allerede er oppnådd enighet om i meklingen, skriver fylkesrådmann Tron Bamrud i Akershus fylkeskommune.IKEA Norge venter spent på resultatet fra dagens møte i fylkesutvalget.- Dersom vi får et ubetinget nei i fylkesutvalget må vi ta betenkningstid for å lese gjennom hele begrunnelsen i detalj. Det blir vanskelig for oss uten støtte fra fylkeskommunen, men den formelle prosessen går videre uansett, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i IKEA Norge til NTB.Tidligere har IKEA redusert ønsket areal på kornåkeren fra 135 dekar til 68 dekar, etter innsigelser fra flere hold. IKEA har også fått innsigelser fra fylkesmannen og Landbruksdepartementet.- Dersom meklingen ikke fører fram og kommunen insisterer på planen, havner den i Miljøverndepartementet. Avgjørelsen der kan ikke ankes, sier Thommesen.

Nyheter
Næringsliv