Er dette nok til at Olsen ikke hever renten?

Økte utlånsrenter fra bankene gjør at Øystein Olsen & Co. kan beholde bjørkeriset bak speilet, tror et knippe renteeksperter.

Sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Politikk

Det at bankene nå selv setter opp renten kan bety at Norges Bank ikke trenger å gjøre det, mener et knippe renteeksperter ifølge dn.De mener økte boligrenter er bedre for makroøkonomien enn en renteheving fra Norges Bank, og ber Øystein Olsen & Co. om å la være å heve renten ved neste møte.- Det er en bedre måte å stramme inn kjøpekraften på at bankene hever renten enn at Norges Bank gjør det. Når Norges Bank gjør det slår det raskt ut i kronekursen, sier Hilde Bjørnland fra Handelshøyskolen BI.Seniorforsker Knut Røed tror også bankenes heving kan ha en psykologisk effekt.- Det kan få en slik effekt også fordi det kan gjøre at det sunket inn at det ikke kan vare evig med sise ekstremt lave rentene, sier han.

Nyheter
Politikk