Frp vil ha frihandel med fisk og landbruksprodukter

Fremskrittspartiet ønsker størst mulig grad av frihandel med fisk og landbruksvarer. Det kommer fram i Frp-representantenes innstilling til stortingsmeldingen om EØS-avtalen og Norges øvrige avtaler med EU.

FrPs leder Siv Jensen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Politikk

Frps stortingsrepresentanter viser til striden mellom Norge og EU om toll på hortensia og noen typer ost, storfekjøtt og lammekjøtt, skriver Nationen.- Vi har nylig sett hvor problematisk det blir når norske landbruksinteresser presser fram handelsbarrierer for ost og blomster. Det er mulig for Norge å jobbe aktivt for egne interesser, på en langt bedre måte, skriver Frps stortingsrepresentanter i innstillingen.Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund sier ønsket er størst mulig grad av frihandel også når det gjelder landbruksvarer.- Målet vårt er frihandel med disse varene. Punktum. Vi har ingen forståelse for et sterkt importvern som det Norge har nå og ønsker større grad av liberalisering, sier Høglund.Han legger til at forslaget ikke betyr reforhandling av EØS-avtalen.- Forslaget vårt innebærer i realiteten at artikkel 19 - eller tilleggsavtalen vi i dag har med EU om handel med landbruksprodukter - blir forsterket, utvidet og koblet sammen med en parallell avtale for fiskeriprodukter, for å få størst mulig grad av frihandel av landbruksprodukter, sier Høglund. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv