Grillo-parti vil ha regjeringsmakt i Italia

Femstjernersbevegelsen til komikeren Beppe Grillo som nylig ble største parti i det italienske valget, ønsker å danne regjering.

Beppe Grillo Foto: REUTERS/Giorgio Perottino
Politikk

- Vårt forslag vil være en regjering med Femstjernersbevegelsen, sier partiets senatsleder Vito Crimi.Men partiet skal ikke være villig til å gå i koalisjon med noe annet parti, og selv om Femstjernersbevegelsen ble største parti i valget, har det færre seter i nasjonalforsamlingen enn både sentrum-venstre og sentrum-høyre.Den store oppslutningen om Grillos bevegelse blir tolket som et tegn på at mange italienere har mistet tilliten til de etablerte politikerne og partiene. Likevel er det høyst uklart hva Grillo nå ønsker å bruke makten til.Italias president Giorgio Napolitano skal senere i mars forsøke å skaffe Italia en regjering, en jobb som trolig ikke blir enkel med det uavklarte valgresultatet. (©NTB)

Nyheter
Politikk