Gruvesjef raser etter Solhjell-tabbe: Dette er katastrofalt

- I beste fall amatørmessig, i verste fall et planlagt maktspill, raser Nordic Mining-sjef Ivar S. Fossum.

Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) . Foto: Scanpix
Politikk

Nordic Mining-aksjen svingte kraftig på Oslo Børs i går.Først steg den til 1,02 kroner på positive toner i meldingen om regjeringens mineralstrategi, så falt den til 62 øre etter et brev fra Miljøverndepartementet, som trenger mer informasjon om Nordics rutilprosjekt på Engebøfjellet.Brevet ble også sendt til Naustdal og Askvoll kommuner.To versjoner, ulik datoDet store stridsspørsmålet er sjødeponi, og i dag kan VG avsløre at det omstridte brevet som nekter Nordic Mining å lagre gruveavfall i Førdefjorden finnes i to versjoner, med ulik dato.Brevet til Nordic Mining ble datert 13. mars, mens brevet departementet la ut på sin egen hjemmeside først var datert 9. januar 2013. Mens Nordic Mining fikk brevet på e-post 11.31 i går, med 13. mars-dato, hadde brevet på hjemmesiden ifølge avisen 9. januar-dato helt til 14.00.- Det er en katastrofal måte å behandle et børsnotert selskap på. Solhjells fremgangsmåte er i beste fall amatørmessig, i verste fall et planlagt maktspill, sier en rasende Nordic Mining-sjef Ivar S. Fossum.- Teknisk feilStatsråd Solhjell skylder ifølge VG på teknisk feil.- De (fagavdelingen i departementet) kan ikke si noe annet enn at det var en teknisk feil, sier kommunikasjonssjef John Berg i Miljøverndepartementet.Da avisen konfronterer Solhjell med hans mangeårige, sterke engasjement mot sjødeponiet i Førdefjorden, og spør om ikke en annen statsråd burde ha tatt avgjørelsen, svarer statsråden:- Det spørsmålet overlot jeg til Justisdepartementets lovavdeling å vurdere da jeg ble statsråd. Lovavdelingen kom til at jeg ikke er inhabil.Dagen i dag har vært roligere for Nordic Mining-aksjen. Den står i øyeblikket i 69 øre, ned 1,4 prosent. Så langt i år er aksjen ned 23,3 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs