- Høyre-forslaget henger ikke på greip

Aps generalsekretær Raymond Johansen finner lite nytt i Høyres programforslag, men synes det er bra partiet viser kortene.

Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet - Foto: AP
Politikk

- Dette er god, gammeldags høyrepolitikk. Nå kan vi i det minste få en skikkelig debatt om forskjellene og hvilke retningsvalg velgerne står overfor, sier Johansen.Han mener Høyre åpner for en storstilt privatisering av tjenester og oppgaver som det offentlige har ansvaret for.- Det ser ut til å være svaret, uansett hva spørsmålet er. Innen helse er det fritt behandlingsvalg som er det såkalt nye, noe som i realiteten betyr massiv pengeoverføring til private klinikker, sier partisekretæren.Han mener at man må sammenligne hva Høyre sier med hva partiet vil gjøre.- I helsesektoren vil de ha flere private som skal betales med offentlige midler. Samtidig foreslår de å kutte helse med 1,2 milliarder kroner i sitt alternative budsjett for i år. Dette henger ikke på greip, sier Johansen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv