Hollande klarer ikke å krympe underskuddet nok

Underskuddet i den franske økonomien kommer til å bli større enn president François Hollande hadde håpet på.

Francois Hollande. Foto: Scanpix/AP
Politikk

Underskuddet i den franske økonomien kommer til å bli på 3,7 prosent av BNP i år, sier president François Hollande. Det er større enn han hadde håpet på.Da Hollande gikk til valg i fjor, var ett av valgløftene å få skikk på den kriserammede franske økonomien. Men det sliter han med.- Det offentlige underskuddet var i 2011 over 5 prosent av BNP, 4,5 prosent ved utgangen av 2012, og det vil trolig bli på 3,7 prosent ved utgangen av 2013, selv om vi forsøker å gjøre det mindre, sa Hollande under et besøk i Dijon tirsdag.Selv om underskuddet blir mindre, krymper det ikke så mye som Hollande hadde håpet. Han har tidligere hatt som målsetting at underskuddet skulle være på 3,0 prosent når inneværende år går mot slutten.Likevel mener han at hans regjering har gjort en «enestående» innsats for å få redusert underskuddet.- Den beste økonomiske strategien er å holde kursen og ikke gjøre noe som kan svekke veksten, sa han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv