Japan vil inn i frihandelsavtale

Japan ønsker å slutte seg til frihandelsavtalen for Asia-Stillehavet, til tross for voldsom motstand fra bønder og forbrukerorganisasjoner.

Tokyo. Foto: Scanpix
Politikk

Ifølge statsminister Shinzo Abe ønsker Japan å være med i avtalen om frihandel. Kritikerne anklager regjeringen for ikke å ha informert om detaljene i den foreslåtte avtalen, som er kjent under navnet Trans-Pacific Partnership (TPP). Tilhengerne sier at avtalen vil føre til styrket konkurranse og økt vekst for Japans stillestående økonomi.Forhandlingene ledes av USA og omfatter ni land i tillegg til USA: Canada, Mexico, Australia, New Zealand, Chile, Peru, Vietnam, Malaysia, Brunei og Singapore. Japan blir eventuelt det ellevte landet. Forhandlingene skal etter planen være avsluttet i løpet av 2013. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv