Johnsen veldig overrasket over DNB-uttalelse

- Jeg er veldig overrasket, sier finansminister Sigbjørn Johnsen i kjølvannet av DNB-uttalelser rundt renteøkning.

Finansminister Sigbjørn Johnsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Politikk

Ifølge finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) kan ikke DNB legge ansvaret for sin seneste renteøkning på norske myndigheter.- Jeg er veldig overrasket over at de bruker den begrunnelsen, fordi det ikke er en automatikk i at det skal skje en renteøkning som følge av økte kapitalkrav. Bankene har blant annet andre muligheter. Det er å se på forhold til utbyttet, egen drift, og ikke minst innlånskostnader. Rentene bankene bruker til å låne inn har falt siden 2012, så her har bankene bedret marginer, sa Johnsen ifølge TDN Finans på NRKs radios Søndagsavisen.DNB meldte i forrige uke at de øker rentene på boliglån og bedriftsutlån med inntil 0,3 prosentpoeng. Det ble vist til "signaler fra myndighetene om strengere regulering av norske banker, derunder markant høyere risikovekter for boliglån".

Nyheter
Børs