Johnsen vil bruke færre oljekroner

Regjeringen samles mandag på Jevnaker for å ha den første gjennomgangen av budsjettet for 2014.

Finansminister Sigbjørn Johnsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Politikk

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) mener den økonomiske situasjonen i Norge er så god at det neste år vil bli bruk for færre oljekroner, melder NRK.- Eldre står lenger i jobb. Det er særlig tydelig for 62- og 63-åringer, som i privat sektor kan gå av med AFP og samtidig fortsette i arbeid. Dessuten går flere ut av sykelønnskøen, sier Johnsen.Fra 2012 til 2014 blir det hele 66.000 flere sysselsatte i Norge.- Alt dette peker i retning av en edruelig bruk av oljepenger. Når det går bra i fastlandsøkonomien og veksten er god, kan vi bruke mindre oljepenger og spare mer for framtiden, sier finansministeren.Regjeringen samles mandag på Jevnaker for å ha den første gjennomgangen av budsjettet for 2014.Fremskrittspartiets leder Siv Jensen vil heller investere på samferdselssektoren, kutte kostnader og ansatte i offentlig sektor og oppgradere en rekke samfunnstjenester.- Vedlikeholdsetterslepet er enormt. Altfor mye forfaller, mens regningene hoper seg opp og blir større og større. Frp vil investere oss opp på et høyere nivå, sier Jensen til NRK. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv