Kongefamilien klager Se og Hør inn for PFU

Kongefamilien klager Se og Hør inn for Pressens Faglige Utvalg for brudd på god presseskikk.

Kong Harald og dronning Sonja. Foto: Scanpix
Politikk

Se og Hør har blant annet publisert mer enn 60 sider med bade- og feriebilder av kongefamilien på to private ferier.«Bladet har tatt bilder av barna gjennom gjerder inn på private eiendommer og forfulgt kronprinsessen på fottur til avsidesliggende steder i India. Bildene bladet har publisert er i all hovedsak tatt med telelinser eller skjult kamera uten at kongefamiliens medlemmer har vært klar over at de har blitt fotografert. Se og Hør har også publisert intervjuer gitt til andre medier og presentert dem som sine egne eksklusive saker», heter det i en melding som er lagt ut på kongehuset.no.Klagen omfatter oppslag i åtte numre av Se og Hør over en periode på om lag åtte måneder.«Gjennom behandlingen av denne klagen ønsker vi at pressens eget klageorgan, PFU, blant annet skal klargjøre i hvilken grad det mener at kongefamiliens medlemmer har rett til et privatliv når de befinner seg på steder som er tilgjengelige for allmennheten. Det er særlig viktig for kongefamilien at barns privatliv vernes også i situasjoner hvor voksne familiemedlemmer er til stede», heter det videre på Slottets nettsted. (©NTB)

Nyheter
Politikk