Lysbakken: Svakt SV kan bidra til blå regjering

Sosialistisk Venstrepartis leder Audun Lysbakken varsler at hvis årets valgkamp blir mislykket og partiet gjør et så dårlig resultat at det faller ut av Stortinget, kan denne situasjonen bidra til en blå regjering.

Audun Lysbakken - Foto: Scanpix
Politikk

SVs landsmøte åpner fredag denne uken. Lysbakken mener partiet står foran den viktigste valgkampen noensinne. På meningsmålingene sliter partiet med å holde seg over sperregrensen og det risikerer å forsvinne fra Stortinget ved valget til høsten.- Hvis vi mislykkes så kommer det til å få store konsekvenser for SVs rolle i norsk politikk, og det er det som kan åpne dørene for Høyre og Frp. Det står ekstra mye på spill denne gangen, sier Lysbakken til Dagens Næringsliv.Han sier at situasjonen er alvorlig og at han føler et stort ansvar for å lose partiet i havn.Ifølge avisen ligger det ikke an til de store konfliktene på SVs landsmøte til helgen, men det kan oppstå debatt om radikalisering av partiets politikk på flere punkter. Blant annet har Tromsø SV foreslått 70 prosent skatt på inntekter over 2 millioner kroner. Østensjø SV går enda lenger og vil avskaffe det kapitalistiske systemet. Hordaland SV ønsker å gjøre det vanskelig å låne penger for privatpersoner. (©NTB)

Nyheter
Politikk