Mobiloperatører vil fremme ytringsfrihet

Telenor er med i en gruppe større internasjonale mobilselskaper som nå vil samarbeide med organisasjonen Global Network Initiative (GNI). Målet er å fremme ytringsfrihet og personvern.

Foto: Scanpix
Politikk

GNI er en organisasjon som består av frivillige organisasjoner, investorer og akademikere som samarbeider om å beskytte og fremme ytringsfrihet og personvern i IKT-sektoren.Nå har en rekke globale mobilselskaper, blant andre France Telecom-Orange, Nokia Siemens, Vodafone og TeliaSonera i tillegg til Telenor, offentliggjort et samarbeid med GNI.Selskapene er medlemmer i Industridialogen for telekom som ble dannet i 2011 av flere globale mobilselskaper for å jobbe med de samme spørsmålene rundt ytringsfrihet og personvern som GNI.- Sammen er vi bedre i stand til å ta opp saker og finne en felles holdning til menneskerettigheter som ytringsfrihet og personvern på et globalt nivå, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.Samarbeidet skal vurderes og evalueres i løpet av en toårsperiode. (©NTB)per.helge.berg@ntb.no

Nyheter
Næringsliv