Obama ertet sine nærmeste

USAs president Barack Obama har ingen tro på visepresident Joe Biden som pave.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Den amerikanske presidenten holdt tradisjonen tro en humoristisk tale da han gjestet den årlige banketten til journalistforeningen Gridiron Club i hovedstaden Washington.- Det er ingen hemmelighet at min visepresident fortsatt er ambisiøs. Men la oss innse det, alderen hans er et problem, sa Obama om Biden, som er 70 år.- For bare noen dager siden måtte jeg ta ham til side og si «Joe, du er altfor ung til å bli pave».Obama tok samtidig et oppgjør med klesstilen sin langstrakte nye utenriksminister John Kerry.- Det er ikke moro å hoppe etter Hillary, men jeg mener ærlig talt det er på tide at han slutter å komme på jobb i buksedress. Det er et forstyrrende syn. Jeg vet ikke hvor han kjøper dem. Han er en høy fyr, sa Obama.I talen tok presidenten også opp krangelen som nylig oppsto mellom Det hvite hus og Bob Woodward, journalisten som er mest kjent for Watergate-avsløringene som i sin tid førte til president Richard Nixon gikk av.Det er ingen grunn til å være redd for Woodward, fastslo Obama.- Hva er det verste som kan skje?Årets tale var kanskje ikke like morsom som fjorårets, men Obama hadde en forklaring på det også. Det skyldtes automatiske budsjettkutt.- Vitseskribentene mine er permittert. (©NTB)

Nyheter
Politikk