- Over ett år til Iran kan ha atombombe

Iran er fortsatt mer enn ett års arbeid fra å lage en atombombe, mener USAs president Barack Obama.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Han sier amerikanerne har det som skal til for å hindre iranerne i å skaffe seg kjernefysiske våpen.I et intervju med israelsk fjernsyn torsdag sa Obama at amerikanerne tror det vil ta over et år før Iran kan ha kjernefysiske våpen. Men USA ønsker ikke å vente til i siste liten med å foreta seg noe, understreket han.- Vårt mål er å hindre at Iran skaffer seg kjernefysiske våpen som kan true Israel eller utløse et våpenkappløp i regionen. Når jeg sier at jeg holder alle muligheter åpne, mener jeg nøyaktig det jeg sier, og USA kan som alle forstår gjøre mange ulike ting, fortsatte Obama.Den amerikanske presidenten skal i neste uke besøke Israel. I intervjuet med den israelske fjernsynskanalen Channel 2 torsdag understreket Obama at han og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu fortsetter samarbeidet for en fredelig løsning på atomstriden med Iran.Vestlige land med USA i spissen har lenge mistenkt regimet i Teheran for å forsøke å skaffe seg kjernefysiske våpen. Iranerne sier på sin side at deres kjernefysiske program bare er innrettet mot bygging av atomkraftverk som skal forsyne befolkningen med strøm. (©NTB)

Nyheter
Politikk