Paven: - Jeg kjører buss sammen med gutta

Kort tid etter å ha blitt valgt til den katolske kirkens nye overhode, droppet pave Frans limousinen og tok siste buss sammen med de andre kardinalene.

Pave Frans - Foto: Reuters
Politikk

Etter pavevalget skulle kardinalene og den nye paven samles i boligene i Vatikanet for et måltid. De fleste kardinalene hadde tatt tidligere busser tilbake, og de hadde stilt seg opp for hilse den nye paven velkommen, forteller New York-kardinal Timothy Dolan, som gir et lite innblikk i Jorge Bergoglios første timer som pave Frans.- Måtte Gud tilgiKardinalene ventet at pave Frans kom i limousinen som sto og ventet på ham da de skulle kjøre tilbake. Men da siste bussen kom, var pave Frans overraskende en av dem som kom stigende ut.- Han sa vel til bussjåføren: «Det er greit, jeg kjører sammen med gutta», sier Dolan.Under middagen viste pave Frans seg fra sin humoristiske side.- Vi skålte for ham, og da han skålte tilbake, sa han: «Måtte Gud tilgi dere». Da gapskrattet kardinalen, forteller Dolan.Den nye paven fortalte kardinalene at han torsdag skal besøke den tidligere paven, pave emeritus Benedict og en basilika i Roma.- I tillegg skal jeg vel sjekke ut herfra og betale regningen, sa pave Frans til ny latter.BoostKardinal Dolan beskriver stemningen inne i Det sixtinske kapell da det ble talt opp 77 stemmer til Bergoglios, de to tredeler av stemmer som var nødvendig.- Vi applauderte, men vi måtte så vente til resten av stemmene var talt opp. Da klappet vi igjen, og så enda en gang da han aksepterte valget, sier Dolan.Noen få minutter senere gikk Bergoglios inn i sakristiet i kapellet for å skifte til de hvite paveklærne. Da han kom ut var det blitt satt fram en stor tronelignende stol til ham. Men den nyvalgte paven satte seg i stedet i en stol på samme nivå som kardinalene.Valget av pave Frans vil gi en boost for den katolske kirken i Amerika, ifølge Dolan:- Han er en ekstraordinært jordnær mann. En mann med selvsikkerhet, balanse, en nydelig oppriktighet og enkelhet. (©NTB)

Nyheter
Politikk