Solberg ser for seg Europa-minister

Om Erna Solberg og Høyre skal legge en regjeringskabal etter valget, kan den komme til å inneholde et eget kort merket Europa-minister.

Erna Solberg - Foto - Hoyre.no
Politikk

- Om det betyr en minister som bare er det, eller en minister som har flere porteføljer, mener jeg vi må tydeliggjøre hvem som har koordineringsansvaret også på området Europa-spørsmål, sier Solberg og luftet ideen om en Europa-minister da hun møtte norske aktører og Høyre-folk i Brussel torsdag.Med Høyre i regjering sier Solberg hun vil ha Norge raskt på banen i Brussel. Skal man bruke handlingsrommet og kunne påvirke i EU-prosessen, må man avklare den norske politikken tidlig, sier hun.- Min opplevelse av dagens regjering er at den veldig ofte har latt det gli til siste stund fordi de har vært uenige på noen områder, mener Høyre-lederen og innrømmer at også en konservativ koalisjonsregjering vil kunne strides internt.- Men min ambisjon er vi skal forsøke å komme tidligere i gang med disse sakene, for da får du større mulighet til å påvirke tingene, sier hun.

Nyheter
Politikk