Støre sier ja til kreftmedisin

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) overprøver Helsedirektoratet og sier ja til den livsforlengende medisinen ipilimumab som hjelper mot føflekkreft.

Jonas Gahr Støre. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Politikk

Det har kommet sterke reaksjoner etter at Helsedirektoratet sa nei til ipilimumab mot føflekkreft og abirateron mot prostatakreft fordi de var for dyre og hadde for begrenset effekt. Ingen av medisinene kurerer kreften, men har lindrende effekt for mange brukere. Direktoratets egen ekspertgruppe gikk inn for at medisinene likevel skulle tas inn i nasjonale retningslinjer for kreftbehandling.- Løfterik Støre sier tirsdag til NRK at det skal startes et forskningsprosjekt om ipilimumab som skal gå over fem år.- Det spesielle med denne medisinen er at den er løfterik, men vi vet ikke hvem som har nytte av den, sier Støre, som nå vil nedsette et utvalg som skal se på medisinbruken.- Vi skal bruke de riktige ressursene på de riktige medisinene, sier helseministeren, som fastslår at pasienter som trenger dette legemiddelet, skal få det.Legemiddelet abirateron mot prostatakreft er ikke omfattet av den nye studien.- Dette legemiddelet har vi mer kunnskap om. Det er allerede i dag anledning til å søke om individuell refusjon for abirateron, sier Støre i en pressemelding.

Nyheter
Politikk