Stoltenberg varsler 3 mrd. til havnene

Skipsfartsnæringen applauderer regjeringens forslag om å bruke 3 milliarder kroner kommende tiårsperiode for å utvikle havnene og flytte mer gods fra vei til sjø.

Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) slapp nyheten da han torsdag besøkte Norges Rederiforbunds årskonferanse.- Dette er et viktig skritt for det norske samfunnet. Det er meningsløst å la store trailere dundre på veiene mellom havnene når gods fra 200- 300 trailere kan løftes om bord i ett skip, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Sturla Henriksen.Også havnedirektør Hallvard Aglen i Kristiansand, sjef for en av landets fem største havner, synes forslaget er godt:- Et fornuftig tiltak. Det er dyrt å bygge kai, men kaikapasiteten må bedres dersom mer gods skal over fra vei til sjø, sier han til NTB.Han sier Kristiansand vil trenge en ny konteinerhavn, og den vil grovt anslått koste 1 milliard kroner.

Nyheter
Næringsliv