SV-lederen: Mye står på spill

Høstens valg vil avgjøre om det blir SV eller Fremskrittspartiet som skal påvirke en ny regjering, mener SV-leder Audun Lysbakken.

Audun Lysbakken - Foto: Scanpix
Politikk

Strid om kommunale skjenketider, kvinnelig verneplikt, hijab i politiet og tidlig ultralyd vil prege helgens SV-landsmøte. Partilederen mener at mye står på spill, og at høstens valg blir et avgjørende veivalg.- Valget står om det skal være SV eller Frp, som det nest største partiet i en regjeringskoalisjon, som skal påvirke regjeringens politikk og kompromisser, sier Lysbakken.Det er et SV som er langt nede på meningsmålingene som samles til landsmøte for å meisle ut partiets videre politikk. Partiledelsen trekker fram fire reformer som etter deres mening skal vinne velgerne tilbake: grønn transport, utdanningsløft for lærere i grunnskolen, et arbeidsliv for alle og styring av boligmarkedet.- Det tar tid å få politiske resultater, men vi ser en positiv tendens i oppslutningen. Vi har en fandenivoldskhet i organisasjonen, sier Lysbakken. (©NTB)

Nyheter
Politikk