SV snur - vil nå skjenke deg alkohol hele døgnet

Programkomiteen i Sosialistisk Venstreparti foreslår at partiet åpner for døgnåpne ølkraner landet rundt. SV skal behandle forslaget på landsmøtet til helgen.

Pils - Foto: Scanpix
Politikk

Forslaget går ut på at kommunene selv skal få bestemme hvor lenge utestedene kan holde åpent, helt uten statlige føringer, skriver Klassekampen.- Jeg tror på å gi kommunene mer ansvar, også i skjenkepolitikken, sier Torgeir Knag Fylkesnes, nestleder i SVs programkomité.Komiteen var først delt i synet på åpningstider for utesteder, men endte til slutt med en enstemmig innstilling.Hvis landsmøtet vedtar forslaget til helgen, vil det bety at SV legger seg på samme linje som Høyre og Fremskrittspartiet, skriver avisen. SVs regjeringspartner Senterpartiet mener forslaget er ekstremt.- Det er et helt ekstremt forslag. Blir dette vedtatt, kjenner jeg ikke igjen SV, sier Sps helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe.Tidligere har de rødgrønne partiene blitt enige om å stramme inn de nasjonale retningslinjene for skjenkestopp fra klokken 3 til klokken 2. Dette henger ikke sammen med SVs nye forslag, mener Toppe.- De har selv stått på talerstolen i Stortinget og harselert med Frps og Venstres liberalisme på dette feltet, så dette er en helt ny linje, sier Toppe. (©NTB)

Nyheter
Politikk