UNE anker ikke Nathan-dommen

Utlendingsnemnda (UNE) anker ikke dommen i Nathan Eshete-saken. Sjuåringen og hans familie får dermed bli i Norge.

Nathan Asfaw får bli i Norge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.
Politikk

Det melder TV 2.Familiens advokat, Arild Humlen, sier til NTB at han ikke har fått noen beskjed om ankespørsmålet.- Vi har fått tilbakemelding om rykter både i den ene og den andre retningen, men ingen konkret bekreftelse, sier han.NRK melder at UNEs begrunnelse for ikke å anke, skal være hensynet til barnet.Selv om saken må opp til ny behandling i Utlendingsnemnda etter rettskraftig dom, ser Humlen det som utenkelig at de vil gi et nytt avslag.- Det vil i så fall mildt sagt være oppsiktsvekkende. Hvis de ikke anker, godtar de jo premissene i dommen, sier han til NTB.Jurister i UNE gikk onsdag gjennom Nathan-dommen sammen med Regjeringsadvokaten. Oslo tingrett slo tirsdag fast at nemnda begikk to feil da avslaget om beskyttelse og oppholdstillatelse på humanitært grunnlag ble opprettholdt for sju år gamle Nathans kjernefamilie.Den ene gjelder forvaltningens saksbehandling, den andre UNEs begrunnelse for det endelige avslaget på asylsøknaden. Beslutningen er begrunnet på en måte som ikke lar seg etterprøve eller kontrollere av domstolen.Derfor er vedtaket ugyldig, ifølge retten, som også avgjorde at sju år gamle Nathan Eshete og foreldrene hans ikke kan sendes ut av landet før det foreligger rettskraftig dom.(©NTB)

Nyheter
Politikk