USA er mest redd for dataangrep

Cyberangrep og nettspionasje har passert terrorisme og havnet øverst på USAs trusselliste.

Politikonstabel på jobb i USA - Foto: AP
Politikk

Det viser den årlige trusselvurderingen som ble lagt fram i Washington mandag.Ifølge sjefen for amerikansk etterretning James Clapper er USAs infrastruktur i stadig større fare. Selv mindre avanserte cyberangrep kan lamme dårlig beskyttede dataanlegg som blant annet styrer strømforsyningen, heter det i trusselvurderingen.Dessuten kan nettspionasje være en trussel mot teknologiske nyvinninger utviklet innenfor hæren, mener etterretningen.I sin redegjørelse til etterretningskomiteen i Senatet sa imidlertid Clapper at det bare er en «fjern mulighet» for at et cyberangrep mot USA vil få katastrofale følger de neste to årene. (©NTB)

Nyheter
Politikk