- Borten Moe-boken bør bekymre Sp

Valgforsker Bernt Aardal mener den uautoriserte biografien om Sps nestleder Ola Borten Moe gir partiet grunn til bekymring.

LILLESTRØM 20120104. Senterparti-leder Liv Signe Navarsete avviser at det foregår en maktkamp i partiet. Samtidig medgir hun at nestleder Ola Borten Moe har et annet ståsted enn henne i mange spørsmål. Onsdag møttes de på Senterpartiets folkevalgt-konferanse på Lillestrøm.Foto: Heiko Junge / Scanpix Junge, Heiko
Politikk

- Det bildet som tegnes av samarbeidsforholdene i Sps ledelse, og også en del av beskrivelsene som blir gitt av Borten Moe, er ikke positivt å ta med seg inn i en valgkamp, og spesielt ikke for et parti som sliter med å holde seg over sperregrensen, fastslår Aardal overfor NTB.Aardal er professor ved Institutt for samfunnsforskning ved Universitetet i Oslo og en av nestorene innen norsk valgforskningStort handikapIfølge Skarsbø Moen er forholdet mellom Sp-leder Liv Signe Navarsete og nestlederen Ola Borten Moe langt verre enn det som hittil er kjent. Hun beskriver det som et forhold uten tillit, preget av mistenksomhet og truende kommunikasjon.- Hvis dette er riktig, og hvis denne boken fører til at det blir veldig tydelig også for offentligheten, så er det klart at det er et kjempehandikap å gå inn i valgkampen med for partiet. De kjemper allerede med ryggen mot veggen, og de har mer behov enn noensinne for en samlet ledelse, sier Aardal.Han mener samarbeidsklimaet som skisseres øker faren for at det danner seg fløyer i partiet, og at dette kan hindre og hemme innsatsen i valgkampen.Både Borten Moe og Navarsete har tatt avstand fra bokens beskrivelse av forholdet dem imellom. (©NTB)

Nyheter
Politikk