Budsjettkutt fører til flyforsinkelser i USA

For tredje dag på rad var hundrevis av fly forsinket på amerikanske flyplasser tirsdag på grunn av Kongressens budsjettkutt.

AP Photo
Politikk

Luftfartsadministrasjonen FAA sier den gjør sitt beste for å demme opp for situasjonen, men innrømmet tirsdag at rundt 1.200 flyavganger var forsinket mandag på grunn av fravær. Ytterligere 1.400 forsinkelser skyldtes dårlig vær.Fraværet skyldes roterende pålagte permitteringer for flygeledere og annet personell som følge av budsjettkuttene som ble vedtatt av Kongressen i vinter.Fordi staben skal reduseres med 10 prosent, ventes forsinkelsene å fortsette til oktober. Alle FAAs 47.000 ansatte må ta elleve dager fri uten lønn for at det skal oppnås en innsparing på 5 prosent.Tirsdag var forsinkelsene gjennomsnittlige på 75 til 140 minutter ved New Yorks flyplasser og 75 minutter i Washington. Også Chicago, Los Angeles og Dallas er rammet.Washington skylder politikerne på hverandre for situasjonen som er oppstått. Både demokrater og republikanere prøver å utnytte situasjonen politisk, samtidig som de unngår å ta ansvaret. (©NTB)

Nyheter
Politikk