Mot løsning i lønnsoppgjøre?

Ingen av partene i lønnsoppgjøret tror det blir konflikt fra mandag morgen. Til det skiller det for lite, sier en kilde i meklingen til VG.

Kari Gjesteby. Foto: Scanpix
Politikk

Ifølge avisa er det bare ører som skiller partene som møtes første gang klokka 15 lørdag ettermiddag. Ifølge VG ligger det generelle tillegget an til å bli på 75 øre.Mer enn 17.000 LO- og YS-organiserte vil ved arbeidstidens start mandag være klare til å gå ut i streik hvis ikke riksmekler Kari Gjesteby får partene til å bli enige.En streik kan føre til at busser i Oslo og Midt-Norge stopper og at flyene på Gardermoen blir stående på bakken fordi de ikke får fylt drivstoff. I tillegg vil en rekke verft på Vestlandet blir rammet, det samme kan ølproduksjonen ved bryggeriene og byggebransjen bli. Oljebransjen kan også bli rammet.- Vi har som hensikt å komme fram til en enighet i meglingen, men vi er selvsagt forberedt på at en mekling ikke fører fram, sa direktør for arbeidslivspolitikk i NHO, Svein Oppegaard, til NTB fredag.Rundt 200.000 arbeidstakere er berørt av oppgjøret i privat sektor, som er et såkalt mellomoppgjør som betyr at partene i stor grad bare diskuterer lønn og ikke andre prinsipielle forhold.De ordinære forhandlingene brøt sammen før påske. Bruddet skal ha kommet da LO ikke ville fire på sitt krav om 1 krone ekstra i timen, og 3 kroner til de lavtlønte. NHOs siste tilbud skal ha vært 50 øre i timen i lønnsøkning. (©NTB)

Nyheter
Politikk