NSB refses for å velge pauser framfor hurtighet

NSB kunne kuttet reisetiden med fem minutter i perioden når tre togstasjoner i Bærum er stengt i forbindelse med oppgradering. Isteden blir det en fem minutter lang pause på turen.

Foto: Scanpix
Politikk

Stasjonene Stabekk, Blommenholm og Høvik på Spikkestadbanen stenges søndag slik at togtilbudet etter planen skal bli kraftig forbedret i desember 2014. Stengningen har skapt sinne hos de reisende som må finne seg nye reisemåter, med beskjed fra Jernbaneverket om at det neppe blir sitteplass til alle.De 4.400 passasjerene som kommer på før Blommenholm, fortviler nå over at de ikke får kortere reisetid i perioden Spikkestadbanen kjører på det nye dobbeltsporet mellom Sandvika og Lysaker. Isteden legger NSB inn fem minutters pause på turen, skriver Aftenposten.I NSB sier pressevakt Bjørn Brennskag at man forstår frustrasjonen, men at det er umulig å løse det på noen annen måte.- Vi har brukt mer enn fem år på å lage en ny ruteplan. Legger vi om for Spikkestadlinjen igjen nå, vil vi «herje» med kundene på samtlige andre linjer. Det er en kabal som skal gå opp, og det er av hensyn til flertallet vi gjør det på denne måten, sier Brennskag. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi