Russland advarte gjentatte ganger mot bombemann

Russland tipset gjentatte ganger FBI om Tamerlan Tsarnajev, den eldste av de to brødrene som mistenkes for å ha stått bak bombene under Boston maraton.

Suspect #2 in the Boston Marathon explosion is pictured in this undated FBI handout photo. Police on Friday killed one suspect in the Boston Marathon bombing during a shootout and mounted a house-to-house search for a second man in the suburb of Watertown, Massachusetts. REUTERS/FBI/Handout (UNITED STATES - Tags: DISASTER CRIME LAW TPX IMAGES OF THE DAY) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS HANDOUT
Politikk

FBI har tidligere opplyst at de avhørte Tsarnajev i begynnelsen av 2011, etter tips fra russiske myndigheter, men fant at han ikke utgjorde noen trussel.Under en lukket høring i etterretningskomiteen i Senatet tirsdag, kom det fram at Russland gjentatte ganger kontaktet FBI og ba dem holde øye med Tsarnajev, skriver Boston Globe.FBI var ikke kjent med at Tamerlan Tsarnajev besøkte Russland i 2012, noe som skyldtes at navnet hans ble feilstavet på passasjerlista til flyselskapet, kom det fram under tirsdagens høring. (©NTB)

Nyheter
Politikk