Vil det signaliseres nye rentekutt i dag?

Torsdag er det rentemøte i ECB og Bank of England. Sjefanalytiker Erik Bruce forteller du kan forvente deg av nyheter.

Nordea-økonom Erik Bruce. Foto: Finansavisen
Politikk

I dagens rapport fra Nordea forteller sjefanalytiker Erik Bruce hva vi kan forvente oss av dagens rentemøte i ECB og Bank of England.- Fokuset i dag vil være på rentemøtet i ECB, understreker Bruce.- ECB ser antagelig få fordeler med å kutte refi-renten nå som korte renter uansett er svært lave og i tråd med konsensus venter vi ikke kutt i dag. Vi venter heller ikke nye ikke-tradisjonelle tiltak, sier Bruce.- Nye langsiktige lån er neppe nødvendig når bankene betaler tilbake de gamle lånene. Dermed blir det mest interessante hva Draghi sier, slår sjefanalytikeren fast.- De siste to månedene har nøkkeltallene kommet inn noe på den svake siden og Draghis tone blir «dovish», sier Bruce.- Vi tror likevel ikke han går så langt at han signaliserer et kommende rentekutt. I så fall kan korte renter trekke noe opp. Kypros vil trolig bli et hett tema på pressekonferansen, sier Bruce.- Også Bank of England holder rentemøte i dag. Heller ikke her er det ventet noen endringer i de pengepolitiske virkemidlene, avslutter Bruce.

Nyheter
Næringsliv