De 30 små magnetene som er å finne i en iPad 2, blant annet for å holde Apples originale deksel på plass, kan i verste fall slå ut pacemakere, noe de færreste er klar over, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.Det hele ble oppdaget av 14 år gamle Gianna Chien, som gjennomførte et skoleprosjekt der hun undersøkte hvordan nærkontakt med iPad påvirket hjerterytmen hos personer med innoperert pacemaker.
Kan skrus av
Av de 26 personene med pacemaker hun undersøkte, ble pacemakeren påvirket av magnetismen fra en iPad 2 i 30 prosent av tilfellene.- Om en person faller i søvn med en iPad 2 på brystet, kan magnetene ved et uhell skru av pacemakeren. Jeg tror ikke mange kjenner til denne risikoen, sier Chien, som er elev ved Johns Hopkins University's Center for Talented Youth i Baltimore.Den oppvakte 14-åringen fikk rett nok god hjelp av sin far Walter Chien under forsøket. Han er doktor og ekspert på hjertets elektrofysiologi, skriver Bloomberg. (NTB)