Det er frykt i Frp over at Bondevik II-alliansen kan gjenoppstå, skriver Klassekampen.- Alt ville blitt enklere om Høyre gikk ut og sa at en trepartiregjering med Venstre og Kristelig Folkeparti ikke er aktuelt, sier påtroppende nestleder Ketil Solvik-Olsen i Frp til Klassekampen.Ifølge avisen stiger irritasjonen i Frp over at Høyre lar KrF og Venstre dra fram planer om en trepartiregjering uten Frp. Frp har gjort det veldig klart at det ikke vil være støtteparti for noen regjering hvor Frp selv ikke deltar.Ifølge avisen er det flere i Frp-ledelsen som ønsker avklaring fra Høyre-leder Erna Solberg på at hun ikke vil holde Frp utenfor det borgerlige selskap.Høyre-nestleder Jan Tore Sanner svarer på Frps utspill.- Vår strategi ligger fast. Vi ønsker et bredest mulig samarbeid på borgerlig side. Vi har ikke noe behov for å spekulere i hva som skjer i femte eller sjette ledd etter valget, sier Sanner.Solvik-Olsens utspill får ikke støtte hos Frp-nestor Carl I. Hagen. Han vil ikke kreve noen avklaring fra Høyre og ber partiene konsentrere seg om å selge sin politikk til velgerne. Frp-representant Anders Anundsen er på sin side helt trygg på at Høyre vil ha Frp med i regjering etter valget. Det er ingen grunn til å kritisere Høyre for å spre usikkerhet på borgerlig side, mener Anundsen. (©NTB)