- At jeg skulle dø, var ikke i mine tanker, sier Åhrén til avisa Västerbottens-Kuriren.Det ene beinet ble knust av bjørnens kraftige kjever. Han har kjøttsår i skulderpartiet og på hodet.Sammen med sin bror gikk han opp i fjellene ved Sielkentjahke nord i Jämtland tirsdag morgen. De visste at det var bjørn i området, og de var derfor bevæpnet.Plutselig dukket bjørnen opp på bare noen meters hold.- Jeg tror at jeg rakk å løsne ett skudd. Han slet i klærne mine, men slapp taket og rygget unna noen meter. Det gikk kanskje rundt ti sekunder fra det første angrepet til jeg rakk å lade geværet, men patronhylsen festet seg, og jeg rakk aldri å løsne flere skudd, sier Åhrén.Bjørnen var nå rasende og gikk til fullt angrep på mannen, som var forsvarsløs, og som ikke hadde annet i tankene enn å beskytte seg så godt han kunne.- Man er ikke så storsnutet når man har en fullvoksen og rasende bjørn over seg, sier han.Redningen ble hans bror, som løsnet et dødelig skudd mot bjørnen fra bare tre meters avstand. (©NTB)