Undersøkelsen er utført for Norges Bondelag av Agri Analyse og viser at 31 prosent av bøndene tror det er usannsynlig at noen vil overta gårdsdriften etter dem, skriver Dagbladet.Bøndene i Nord-Norge og Vest-Norge er mest negative til framtiden, viser tallene.Leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag mener årsaken til frykten er at norske bønder får for lite igjen for innsatsen, og at det skremmer vekk ungdom fra å overta.Professor Reidar Almås ved Norsk senter for bygdeforskning ved NTNU mener at resultatene av undersøkelsen stemmer med hans forskning.- For å bli bonde må mange halvere lønna. Da er det selvsagt fristende å finne noe annet å gjøre i norsk oljeøkonomi, mener Almås, som frykter at den dårlige økonomien i landbruket kan føre til melkemangel.Ettersom bondeorganisasjonene for tiden er i forhandlinger med staten i jordbruksoppgjøret, ønsker ikke landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) å kommentere saken. (©NTB)