Det viser en meningsmåling Norfakta har utført for avisene Nationen og Klassekampen. På målingen har fremdeles de to partiene flertall på Stortinget med 87 mandater.Mens Høyre sanker støtte fra 30,7 prosent av velgerne, får Frp støtte fra 17,8 prosent.Men tallene fra målingen er ikke egnet til å skape jubel på partikontoret til Frp foran landsmøtet på Gardermoen i slutten av måneden.- Det skal godt gjøres for Frp å få samme resultat som ved forrige stortingsvalg, sier professor ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot.I 2009 fikk partiet hele 22,1 prosents oppslutning, men falt til bare 11,4 prosent ved kommune- og fylkestingvalget to år senere. I samme periode vokste Høyre med 10,8 prosent til en oppslutning på 28 prosent.Nestleder i Frp, Per Sandberg, sier til avisen at målinger viser mye ulikt når det gjelder lojalitet og bevegelse mellom partiene, og at bare valgresultatet betyr noe. Han innrømmer at partiet har «lånt» noen velgere til Høyre, men mener at Frp også har mulighet til å ta velgere fra partier som Ap og Sp, og ikke minst hjemmesitterne.- Der har vi et enormt potensial, sier Sandberg. (©NTB)