Samferdselspolitikere fra de fire borgerlige partiene hadde i februar blant annet avtale med den svenske infrastrukturministeren Catharina Elmsäter-Svärd (moderaterna). Målet var ifølge Dagsavisen å samsnakke den borgerlige samferdselspolitikken.Men bare et par dager før den lenge planlagte turen over kjølen, trakk Frps samferdselspolitiker, Bård Hoksrud, seg fra den borgerlige delegasjonen. Venstres og KrFs representanter ville likevel gjennomføre turen, men Høyre skal ha blitt bekymret for hvilket signal det ville gi, og avlyste turen.- Samferdsel var tydeligvis så viktig for Frp at de ikke kunne risikere å dele glansen med de andre partiene, sier en sentral kilde fra et av de andre partiene til Dagsavisen.To uker etter den avlyste turen til Sverige, gikk Hoksrud ut i Dagsrevyen og advarte mot at Høyre bløffet i samferdselspolitikken. (©NTB)