Finansministrene og sentralbanksjefene i G7-landene kommer neppe med noen vidunderkur for den skjøre globale økonomien. Men Storbritannias finansminister George Osborne, som leder samtalene, ivrer for at deltakerne skal vurdere om de nasjonale sentralbankene kan gjøre mer for å stimulere til økonomisk vekst i en tid der de fleste regjeringer konsentrerer seg om å kutte i utgifter og å øke skatter.De mektigste sentralbankene er allerede aktive. De siste ukene har Den europeiske sentralbanken (ESB) kuttet renten og åpnet for å øke utlån til små selskaper. The Bank of Japan har lagt an en mye mer aggressiv kurs for å bidra til vekst, mens den amerikanske sentralbanken fortsetter oppkjøpene av obligasjoner for å stimulere økonomien.G7-samtalene fredag kommer også til å dreie seg om bankregulering, skatteunndragelser og frihandel.Foran samtalene i London fredag blusset også en valutastrid opp da USAs finansminister Jack Lew ba Japan om å holde seg til «spillereglene» i valutapolitikken.Den japanske yenen er i dag på sitt laveste nivå mot dollaren på fire år. Men Japan insisterer på at valutakursen er styrt av markedet. (©NTB)