Både Høyre og Frp vil kutte i pressestøtten, de er bare uenige i hvor mye.Høyre ønsker å redusere pressestøtten med en tredel, fra 300 millioner kroner til 200 millioner kroner, mens Frp vil kutte med 180 millioner og på sikt fjerne den helt.- Det betyr kort og godt krise, sier Vårt Lands sjefredaktør Helge Simonnes til Klassekampen.Men han mener det er én ting hva partiene sier nå, og hva de gjør etter valget.- For det første tror jeg ikke vi får en ren Høyre-Frp-regjering. De er nødt til å hente støtte fra en eller flere mellompartier, og jeg tror at verken Venstre eller KrF vil være med på et slikt eksperiment, sier Simonnes.Han mener Høyre etter hvert har fått et mer moderat syn på pressestøtten, i motsetning til Frp.- Det Frp står for i pressepolitikken er så useriøst at jeg ikke kan skjønne at andre partier skulle kunne være med på det, sier Simonnes.Beregninger som kulturdepartementet og kulturminister Hadja Tajik (Ap) har gjort, viser at mellom 50 og 70 aviser vil forsvinne med Høyre og Frp i regjering, noe kulturpolitisk talsmann i Høyre, Olemic Thommessen, fnyser av.- Departementet ser for seg at kuttene fordeles jevnt på alle aviser, små og store. Men det er ikke nødvendigvis slik vi vil kutte, sier han til Klassekampen. (©NTB)