Ingen løfter fra F-35-sjef om kontrakter til Norge

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fikk ingen løfter om nye F-35-kontrakter til norsk næringsliv da hun møtte generalløytnant og flyprogrammets leder Christopher Bogdan mandag.

F-35. (AP Photo/U.S. Air Force, Staff Sgt. Joely Santiago).
Politikk
Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fikk ingen løfter om nye F-35-kontrakter til norsk næringsliv da hun møtte generalløytnant og flyprogrammets leder Christopher Bogdan mandag.Bogdan leder det flernasjonale F-35-programmet som Norge er en del av med regjeringens planer om å kjøpe 52 kampfly til 62 milliarder kroner fra 2017 til 2024.Kontrakter til norsk næringsliv var en viktig del av samtalene da de to møttes mandag.- Vi har fått forsikringer om at det norskutviklede JSM-missilet vil være på plass når våre fly skal være operative og skal erstatte dagens F-16. Det er viktig for oss som kjøpere, og det er viktig for Kongsberg Gruppen for å få andre kunder til missilet, sier Strøm-Erichsen til NTB.Strøm-Erichsen sier at hun snakket varmt om både store og mindre norske industribedrifters mulighet for å levere til industriprogrammet.- Norske myndigheter skal gi all den støtten som er mulig, men kontrakter til norsk industri er til sist en sak mellom den enkelte bedrift og produsenten Lockheed Martin. Men det er klart at Bogdan er en viktig mann i dette. Han lyttet og lovet å ta med seg våre argumenter, sier Strøm-Erichsen.