Da svineinfluensaen kom til Norge i 2009 hadde Norge en avtale som gjorde at alle nordmenn kunne vaksineres mot sykdommen. Men siden avtalen gikk ut i 2010 har Folkehelseinstituttet jobbet med å få på plass en ny beredskapsavtale uten å lykkes, skriver VG.- Foreløpig viser det seg at det nesten ikke er noen andre land som har det heller. Det er bare Storbritannia som har en vaksineavtale på plass, så kommer det en pandemi nå så ligger vi like dårlig an alle sammen. Det vil antakeligvis bli oppfattet som en beredskapssituasjon slik at vi får vaksine da. Men om EU får en fellesavtale for de andre landene, så er det viktig at vi er på banen samtidig, sier divisjonsdirektør Hanne Nøkleby i Folkehelseinstituttet.De har nå startet prosessen med å lyse ut avtalen på anbud, men kan ikke love at en ny avtale vil være på plass ved utgangen av året. (©NTB)