Flomtoppen i Glomma er nådd ved Elverum, og vannmassene beveger seg ned mot Øyeren og de flomutsatte kommunene Enebakk, Fet, Rælingen og Skedsmo i Akershus fylke, og Trøgstad og Spydeberg i Østfold fylke.- Jeg er mer bekymret for Øyeren enn jeg er for situasjonen rundt Mjøsa, sier Per Sanderud, direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til NTB.
Usikker
Hvor stor flommen blir i Øyeren, avhenger blant annet av nedbørsmengdene de kommende dagene, men NVE-sjefen tror ikke at vannstanden vil nå nivået fra storflommen Vesle-Ofsen i 1995. Da ble 7.000 mennesker rundt Øyeren evakuert fra sine hjem under den største flommen på 135 år.- Vi følger situasjonen veldig tett, sier Sanderud.I Mjøsa kommer flomtoppen til neste uke. Der anslår NVE at vannmassene i Mjøsa vil nå samme nivå som i flommen 2011, som var mindre enn Vesle-Ofsen i 1995.