Det er Kari Veiteberg, prest i Kirkens Bymisjon i Bergen, som har tatt initiativ til aksjonen, ifølge Vårt Land.Så langt har 60 personer varslet at de vil delta og ført seg opp på aksjonens Facebook-side. Flere biskoper sier de er positive til protesten, og Laila Riksaasen Dahl i Tunsberg bispedømme mener det er strålende at aksjonistene vil overnatte ute natt til tirsdag.Tidligere denne uken vedtok Oslo bystyre en presisering av politivedtektene hvor det slås fast at ingen kan overnatte i parker uten særskilt tillatelse fra kommunen.- Dette vedtaket er dypt alvorlig for dem det gjelder. Jeg tror ikke noen ønsker å sove utendørs eller tigge. Vi håper aksjonen vil få byrådet til å se på konsekvensene av bestemmelsen på nytt og gjøre om på vedtaket, sier Veiteberg.Hun tror innskjerpingen av uteliggerforbudet er myntet på spesielle grupper, og ifølge Vårt Land ønsker aksjonistene å vise solidaritet med romfolket. (©NTB)