Oppgjøret er et såkalt mellomoppgjør som handler om penger, og hvor fagforeningene ikke har streikerett. Resultatet ble en lønnsvekst på 3,4 prosent, skriver Aftenbladet.Tre fagforeninger forhandler separat med bransjeforeningen Norsk olje og gass, og det var Industri Energi som først ble ferdig med årets oppgjør for sokkelansatte. Forbundsleder Leif Sande er fornøyd:- Vi har fått et oppgjør som er i tråd med tariffavtalen, som sier at det skal følge samfunnet for øvrig. Vi er enige om 3,4 prosent for våre medlemmer i operatørselskapene på sokkelen, sier Sande til avisen.Alle ansatte får 10.340 kroner, men ansatte i operatørselskaper skal i tillegg forhandle lokalt om mer lønn i sine selskaper. Dette gjelder imidlertid ikke i bore- og forpleiningsbedrifter, der de ansatte har fått ytterligere 2.223 kroner, og dermed til sammen 12.563 kroner i lønnsøkning.I fjor endte hovedoppgjøret for sokkelansatte i streik etter uenighet om pensjon. (©NTB)