Sosialistene hyllet rekordmannen Lahlum

Partifellene i SV er stolte av Hans Olav Lahlum, den noe eksentriske og meget beleste ordmitraljøsen, som denne uka satte ny verdensrekord i intervju-utholdenhet.

VG-tv har satt verdensrekord med å gjennomføre verdens lengste intervju. Mads A. Andersen har intervjuet Hans Olav Lahlum. Foto: Scanpix
Politikk
- Jeg har bestemt meg for å skifte stil. Jeg har oppdaget hva som virkelig fungerer, sa SV-leder Audun Lysbakken, som med to armbåndsur og de karakteristiske brillene gestaltet Lahlum fra talerstolen under SVs landsstyremøte på Helsfyr i Oslo fredag.Overflødighetshornet fra Gjøvik og Oppland SV fikk så overrakt en rekordbok fra et imponert og entusiastisk landsstyre.Lahlum imponerte mange også utenfor eget parti med sitt formidable kunnskapsnivå og sin grenseløse formidlingsevne under rekordintervjuet på VGTV, men all beundring til tross - krimforfatteren, historikeren og SV-eren Lahlum fikk ikke gjennomslag for sitt spøkefulle krav om utvidet taletid under fredagens partimøte.